неделя, 5 юли 2009 г.

EYOC 2009 SERBIA - Sprint

По стечение на обстоятелствата маршрута на спринта който бяга Мартина в категория Ж - 16 на EYOC 2009 SERBIA и този който бягах аз в М - 40 на Kopaonik open съвпадаха на 100 % .

Вариантите на Мартина нанесени на ръка .



Моите варианти снети от GPS-а .



Моите и на Мартина варианти нанесени заедно за сравнение .



Моите и на Мартина сплитове за сравнение



Мартина до 7 КТ се е движела много добре и до там има 23 време . Грешен вариант за 8 КТ и коства според мен около 15 секунди и това я изпраща на 28 позиция . Тя бага десния вариант , аз бягах по правата , а най - добрия вариант е левия , между двете сгради . За 9 КТ тя подценява отсечката , не осеверява картата и допуска елементарна грешка , която и коства минимум една минута . Мартина бяга отсечката за 9 КТ за 77 сек. , аз я бягам за 18 сек. , а най - доброто време в Ж - 16 на тази отсечка е 9 сек . Втората й грешка е за 11 КТ . За нея голяма вина според мен има и нечетливоста на картата , изчертаването на кръгчето на самата точка , а и избора на вариант . Който е избрал вариант да заобиколи сградата от дясно печели и безпрепяствено попада на точката . Който избере да мине отляво на сгадата попада на една предопредителна бяло - червена лента , за която предварително бяха съобщили , че е поставена на една стена , защото след лентата стената става висока , непроходима и опасна . Точно тази стена остава под линията на кръгчето и човек като не може да разчете ситуацията от картата и след като предопредителната лентата го е спряла , той инстиктивно не преминава лентата и скача от ниската част на стената . Така се озовава на стълбите в прохода между лявата сграда и високата и непроходима стена , вместо да мине по жълтата полянка между горната част на високата стена и дясната сграда в западната страна на която се намира точката . Този проход излиза на терасата под лявата сграда , която тераса е на три нива и те са свързани със стълби помежду си и това допълнително обърква ситуацията . Оттук нататък трябва да слезеш на пътя западно от точката , да отидеш до стълбите намиращи се североизточно от нея , да се качиш по тях и да вземеш КТ . Тази отсечка Мартина я багя за 108 сек. , аз я бягам за 78 сек. а най - доброто време в Ж - 16 е 22 сек . , т.е. тя губи тук повече от минута , а аз около 35 - 40 сек. За 12 КТ Мартина има 25 сек. , което е второ време за отсечката , като най - доброто е 24 сек. Без тези грешки тя спокойно можеше да бяга спринта под 11 минути и без проблеми да се класира около 15 място .







От всичко казано по - горе логично се налага извода , че на Мартина не й достига най - вече техническа подготовка и опит , нещо което се изгражда с години . Физическата подготовка също не е на необходимото ниво , но тук резултати могат да се постигнат за много по кратко време . Мисля , а и съм убеден , че същото се отнася и за целия ни юношески отбор . Децата ни с нищо не са по - лоши от всички останали взели участие в EYOC 2009 SERBIA , но просто нямаме възможността да водим подготовката им така , както примерно това се прави в Чехия или Швейцария .

Няма коментари:

Публикуване на коментар